Gå direkt till innehåll
På Strandpromenaden i Lindesberg har vattnet svämmat över på gång- och cykelbanan. Foto: Linde energi
På Strandpromenaden i Lindesberg har vattnet svämmat över på gång- och cykelbanan. Foto: Linde energi

Pressmeddelande -

Linde energis uppmaning efter regnet: ”Förankra ordentligt och ta det försiktigt”

Stormens Hans framfart med riklig nederbörd visar sig nu med höga flöden i sjöar och vattendrag. Kommunägda Linde energi arbetar intensivt med att hantera de stora vattenmängderna och att hålla vattennivåerna i schack. Uppmaningen till allmänheten är att se till att deras båtar och bryggor är ordentligt förankrade samt att ta det försiktigt i närheten av sjöar och vattendrag.

- Det är just nu väldigt mycket vatten med hög hastighet som är i rörelse. Vi kör så mycket vatten vi kan genom våra kraftstationer och dammar för tillfället, hälsar Linus Söderman, chef Elproduktion på Linde energi.

- Den stora utmaningen nu är att hantera de vattenmängder som kommer uppströms ifrån, vilket gör att vattennivåerna kan stiga något mer de kommande dagarna. Vi vill därför uppmana allmänheten att se till båtar och bryggor samt att vara försiktiga kring sjöar och vattendrag. Det kan även vara en god idé för fritidshusägare att titta till sina stugor, fortsätter Linus Söderman.

- Vi arbetar intensivt med att hantera vattenmängderna och hålla vattennivåerna i schack. Lyckligtvis ser prognoserna torrare ut framåt, vilket gör att vi borde se kulmen i slutet av den här veckan, avrundar Linus Söderman.

Linde energi kör för fullt genom sina kraftstationer och dammar. Dagsfärsk bild från Dalkarslhyttan. Foto: Linde energi

Linde energi står i regelbunden kontakt med andra energibolag och tillsynsmyndigheten Länsstyrelsen i Örebro län.

Läs mer om vattenkraft och följ aktuella vattennivåer.


Ämnen

Kategorier

Regioner


Linde energi erbjuder energi för ljus, kraft och värme till Bergslagen. Med hållbara lösningar och personlig närvaro ger vi våra kunder den bästa servicen. Vi ägs av Lindesbergs kommun och är närmare 50 medarbetare.

Som energiproducent har vi ett större ansvar än att enbart leverera el och värme till bostäder, företag och samhällsfunktioner. Det handlar om hur vi hanterar vår produktion och vilka värderingar som styr oss framåt. Därför är vi stolta över att all vår el är 100 % förnybar.

Idag har vi fem egna vattenkraftverk och Örebro läns största markförlagda solpark. Vi satsar på ny teknik och smarta initiativ för att ständigt minska vår klimatpåverkan. På så vis skapar vi hållbara lösningar för att alla ska kunna leva, jobba och utvecklas i Bergslagen. Idag och imorgon.

Kontakter

Simon Tullstedt

Presskontakt Marknads- och kommunkationschef Kommunikation 0581-88712