Gå direkt till innehåll
Joakim Johansson Affärsområdeschef EL Linde energi
Joakim Johansson Affärsområdeschef EL Linde energi

Pressmeddelande -

Mediainformation på Linde energi 23-01-18 kl 11.00 Ni hälsas välkomna till en mediainformation på Linde energi onsdag den 18 januari kl 11.00 11.00 på Skrinnargatan 6 i Lindesberg

Joakim kommer och Jens går……….vd-byte för Linde energi till sommaren

Det kommunägda energibolaget Linde energi genomför ett skifte på vd-posten i samband med kommande halvårsskifte. Efter totalt 11 år som vd för Linde energi väljer den nuvarande vd:n Jens Isemo att kliva av vd-rollen.

- Det här är det roligaste jobb jag haft i mitt yrkesliv men nu är det dags för ett nytt kapitel i mitt yrkesliv. Jag har passerat 60 år och nu vill jag frigöra tid för andra spännande uppdrag. Eftersom Linde energi ligger mig varmt om hjärtat kommer jag att vara tillgänglig för uppdrag till Linde energi även framöver, berättar Jens Isemo.

Det blir Joakim Johansson som tar över stafettpinnen som vd från och med den 1 juli. Efter fem år som Affärsområdeschef får nu Joakim helhetsansvaret för Linde energi.

- Jag är tacksam över styrelsens förtroende och ser fram emot att tillsammans med medarbetarna fortsätta arbetet med att utveckla Linde energi för att bidra till mer samhällsnytta och för hela kommunens utveckling samt arbeta stenhårt nära och tillsammans med våra kunder för ett fortsatt hållbart Bergslagen, berättar Joakim

Linde energis ordförande Greger Nilsson förklarar valet av Joakim.

- Vi ville hitta en intern lösning för vd-rollen. Det är viktigt att det ges möjlighet att växa internt i bolaget. Joakim driver idag, med ett utmärkt ledarskap, den största verksamheten, han har mycket god insikt om hela verksamheten samt en gedigen kompetens och mångårig erfarenhet från hela energibranschen. Vd-rollen är ett naturligt nästa steg för Joakim som uppfyller våra högt ställda krav och förväntningar på en ny vd.

Greger fortsätter med några avslutande ord.

- Jag och hela styrelsen är mycket nöjda med Jens Isemos insats på Linde energi. Det har varit både spännande, utmanande och roligt med en så energisk ledare av Linde energi. Vi räknar med samma positiva anda med vår nya VD.

För frågor kontakta:

Jens Isemo VD Linde energi mobil 0705671878

Joakim Johansson Affärsområdeschef EL Linde energi mobil 0727343472

Greger Nilsson, Styrelseordförande Linde energi mobil 072-2119686

Leif Lundell T f Kommunikationsansvarig Linde energi mobil 0707901886

Ämnen

Regioner


Linde energi erbjuder energi för ljus, kraft och värme till Bergslagen. Med hållbara lösningar och personlig närvaro ger vi våra kunder den bästa servicen. Vi ägs av Lindesbergs kommun och är närmare 50 medarbetare. 

Som energiproducent har vi ett större ansvar än att enbart leverera el och värme till bostäder, företag och samhällsfunktioner. Det  handlar om hur vi hanterar vår produktion och vilka värderingar som styr oss framåt. Därför är vi stolta över att all vår el är 100 % förnybar.

Idag har vi fem egna vattenkraftverk och Örebro läns största markförlagda solpark. Vi satsar på ny teknik och smarta initiativ för att ständigt minska vår klimatpåverkan. På så vis skapar vi hållbara lösningar för att alla ska kunna leva, jobba och utvecklas i Bergslagen. Idag och imorgon.

Kontakter

Simon Tullstedt

Presskontakt Marknads- och kommunkationschef Kommunikation 0581-88712