Gå direkt till innehåll
Nu är pristagarna för 2023 års Energiklapp utsedda
Nu är pristagarna för 2023 års Energiklapp utsedda

Pressmeddelande -

Nu är 2023 års ”eldsjälar” i Lindesbergs kommun utsedda. De får Energiklappen av Linde energi

Linde energi delar för fjärde året ut Energiklappen, ett initiativ för att uppmuntra och uppmärksamma lokala eldsjälar. När nomineringstiden gick ut summerades ett 25 -tal nomineringar. Nu har juryn sammanträtt och utsett fem pristagare som tillsammans får dela på 30 000 kronor.

  • Att få lyfta fram och uppmärksamma lokala eldsjälar på detta sätt känns fantastiskt bra och tänk vad många bra initiativ som startas upp i vår kommun varje år säger Joakim Johansson vd på Linde energi.
  • Vi på Linde energi brinner för ett levande Bergslagen och för att detta ska kunna fortgå behövs eldsjälar som våra pristagare, som kommer med idéer , initiativ och en stark genomförande kraft fortsätter Joakim Johansson

Linde energi bedömer de nominerade utifrån sina värdeord hållbarhet, jämställdhet, likabehandling och sunda värderingar.

De tilldelas Energiklappen 2023

Elin Olofsson, grundare av Gåvoboden i Lindesberg

Elin är en ung entreprenör som osjälviskt samlar in diverse saker och kläder till behövande för att sedan gratis dela ut detta i sin butik i centrala Lindesberg. Elin ser både till att saker används igen och att de kommer till de som verkligen behöver det. Ständigt på jakt efter återbruk och samtidigt matcha detta möt de ”önskelistor” som finns från behövande

Björn Thärnström, upphovsman till Bergslagflaggan och Bergslagsutställningen i Stråssa By

Björn har lyft fram Bergslagen och Stråssa i flera sammanhang, utställningen , flaggan , gruvan. Björn har dessutom skrivit en bok på 200 sidor om Stråssa gruva. Han har idéer hela tiden och det som nu ligger på ”rull” är bl a en vandringsled mellan olika gruvor samt letandet efter en vänort i Skottland.

Ove Magnusson, lokal kulturivrare i Guldsmedshyttan.

Ove sätter alltid Bergslagen i fokus och framför allt Stripa kulturmiljö och den forna gruvverksamheten, vika han än möter. En eldsjäl som alltid är på gott humör och har olika projekt på gång, som Stripabryggeriet där konserter och andra kulturevenemang med artister från när och fjärran genomförs, med gott stöd från kulturföreningen Kronohyttan.

Sven Persson, Ullersäter, ”allt-i-allo” i Ullersäters Bygdegårdsförening

Sven är en tusenkonstnär och sköter om allt gällande Bygdegårdsföreningen , han är snickare ibland och ljud/ljus ansvarig ibland, han tar tag i allt gällande fastigheten, fixar busskur om det behövs , rustar uthus och fixar till anslagstavlor.

Jesper Hugosson, en eldsjäl på Estetiska programmet i Lindesberg

Jesper är ett av de nav som musiklivet i Lindesberg snurrar runt, dels på Estetiska programmet men också på olika publika tillställningar där han ofta rent ideellt ställer med sin musik. Han sprider alltid glädje och värme runt sig och sprider alltid sitt leende var han än uppträder.

Bilder på pristagarna samt korta frågor och svar hittar du på lindenergi.se

Ämnen

Regioner


Linde energi erbjuder energi för ljus, kraft och värme till Bergslagen. Med hållbara lösningar och personlig närvaro ger vi våra kunder den bästa servicen. Vi ägs av Lindesbergs kommun och är närmare 50 medarbetare.

Som energiproducent har vi ett större ansvar än att enbart leverera el och värme till bostäder, företag och samhällsfunktioner. Det handlar om hur vi hanterar vår produktion och vilka värderingar som styr oss framåt. Därför är vi stolta över att all vår el är 100 % förnybar.

Idag har vi fem egna vattenkraftverk och Örebro läns största markförlagda solpark. Vi satsar på ny teknik och smarta initiativ för att ständigt minska vår klimatpåverkan. På så vis skapar vi hållbara lösningar för att alla ska kunna leva, jobba och utvecklas i Bergslagen. Idag och imorgon.

Kontakter

Simon Tullstedt

Presskontakt Marknads- och kommunkationschef Kommunikation 0581-88712