Gå direkt till innehåll
Vedevågs kraftstation, en plats med historiska anor. Foto: Linde energi
Vedevågs kraftstation, en plats med historiska anor. Foto: Linde energi

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Linde energi hyllar Vedevågs historia och presenterar stor framtidssatsning

I år är det 500 år sedan Gustav Vasa kröntes till kung i Sverige. Det få känner till är att Gustav Vasa tog initiativ till att bygga Kvarnbacka Bruk, på platsen som numera huserar Vedevågs kraftstation.

Idag fyller Vedevågs kraftstation en viktig del i energiförsörjningen av bygden. Men kraftstationen är åldersstigen och behöver rustas för att fortsätta vara så även i framtiden.

- Vi kommer under förmiddagen att berätta mer om Linde energis historiska koppling till Gustav Vasa och detaljerna kring vår nysatsning i Vedevåg, meddelar Jens Isemo, avgående vd på Linde energi.

    Under pressträffen deltar även Magnus Jerlström från Lindesbergs Kulturhistoriska arkiv som lite kort berättar mer om Kvarnbacka Bruks historia. Dessutom får vi besök av barn och pedagoger från fritids vid Vedevågs skola.

    Under pressträffen deltar:
    Jens Isemo, vd, Linde energi
    Peter Ström, Chef Elproduktion, Linde energi
    Greger Nilsson, vice ordförande, Linde energi
    Magnus Jerlström, Lindesbergs Kulturhistoriska arkiv
    Barn och pedagoger från fritids vid Vedevågs skola

    När: torsdagen den 22 juni
    Tid: kl 10:00
    Var: Vedevågs kraftstation (https://goo.gl/maps/Qehg4ju4e7bAMUZp9)

    OSA gärna till fredrik.klingvall@lindeenergi.se, senast onsdag 21 juni.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Linde energi erbjuder energi för ljus, kraft och värme till Bergslagen. Med hållbara lösningar och personlig närvaro ger vi våra kunder den bästa servicen. Vi ägs av Lindesbergs kommun och är närmare 50 medarbetare. 

    Som energiproducent har vi ett större ansvar än att enbart leverera el och värme till bostäder, företag och samhällsfunktioner. Det  handlar om hur vi hanterar vår produktion och vilka värderingar som styr oss framåt. Därför är vi stolta över att all vår el är 100 % förnybar.

    Idag har vi fem egna vattenkraftverk och Örebro läns största markförlagda solpark. Vi satsar på ny teknik och smarta initiativ för att ständigt minska vår klimatpåverkan. På så vis skapar vi hållbara lösningar för att alla ska kunna leva, jobba och utvecklas i Bergslagen. Idag och imorgon.

    Kontakter

    Simon Tullstedt

    Presskontakt Marknads- och kommunkationschef Kommunikation 0581-88712