Gå direkt till innehåll
Solvallen i Vässlingby är Örebro läns största markförlagda solcellsanläggning
Solvallen i Vässlingby är Örebro läns största markförlagda solcellsanläggning

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN Vi hälsar media välkomna att närvara vid invigningen av Solvallen i Vässlingby, som är vår nya solcellsanläggning. Invigningen genomförs fredagen den 5 maj 2023 kl 11.00-12.00.

Vi hälsar media välkomna att närvara vid invigningen av Solvallen i Vässlingby, som är vår nya solcellsanläggning. Invigningen genomförs fredagen den 5 maj 2023 kl 11.00-12.00.

Förutom själva invigningsceremonin där vår landshövding Lena Rådström Baastad ”klipper bandet” så kommer Hans Sigge, ordf Sparbanksstiftelsen Bergslagen, Bengt Stridh, Mälardalens universitet och Dag Andersson, markägare att finnas med på plats. Vi serverar också en ”lättlunch” med goda närodlade produkter

Möjlighet till exklusiva intervjuer kommer att finnas direkt efter ceremonin

Solvallen i Vässlingby är Örebro läns största markförlagda solcellsanläggning. Den bygger på en ny teknisk lösning med dubbelsidiga vertikala stående solpaneler, s k agrivoltaics teknik. Tekniken möjliggör förnybar elproduktion med fortsatt brukande av marken för livsmedelsproduktion. Den årliga elproduktionen förväntas bli cirka 650 MWh.

Anläggningen är belägen vid sidan av länsväg 249 mellan Frövi och Fellingsbro. Trafikvakter kommer att finnas vid vägen för avfart till parkering men vi vädjar ändå om försiktighet med tanke på trafiksäkerheten.

OSA via e-post leif.lundell@lindeenergi.sesenast tisdag 2 maj 2023

För frågor kontakta:

Jens Isemo vd Linde energi mobil 0705671878

Leif Lundell t f kommunikationsansvarig Linde energi mobil 0707901886

Ämnen

Kategorier

Regioner


Linde energi erbjuder energi för ljus, kraft och värme till Bergslagen. Med hållbara lösningar och personlig närvaro ger vi våra kunder den bästa servicen. Vi ägs av Lindesbergs kommun och är närmare 50 medarbetare. 

Som energiproducent har vi ett större ansvar än att enbart leverera el och värme till bostäder, företag och samhällsfunktioner. Det  handlar om hur vi hanterar vår produktion och vilka värderingar som styr oss framåt. Därför är vi stolta över att all vår el är 100 % förnybar.

Idag har vi fem egna vattenkraftverk och Örebro läns största markförlagda solpark. Vi satsar på ny teknik och smarta initiativ för att ständigt minska vår klimatpåverkan. På så vis skapar vi hållbara lösningar för att alla ska kunna leva, jobba och utvecklas i Bergslagen. Idag och imorgon.

Kontakter

Simon Tullstedt

Presskontakt Marknads- och kommunkationschef Kommunikation 0581-88712