Gå direkt till innehåll
Linde energi byter nästan fyra kilometer ledningslina kring Sverkesta, mellan Frövi och Fellingsbro. Foto: Linde energi
Linde energi byter nästan fyra kilometer ledningslina kring Sverkesta, mellan Frövi och Fellingsbro. Foto: Linde energi

Pressmeddelande -

Starkare ledning ska ge färre strömavbrott i Sverkesta

För några veckor sedan inledde kommunägda Linde energi arbetet med att framtidssäkra elnätet kring Sverkesta, på landsbygden mellan Frövi och Fellingsbro. Detta genom att byta ut oisolerad ledningslina till en förstärkt BLL-lina på en nästan fyra kilometer lång sträcka.

- BLL-linan är förstärkt och isolerad med ett ytterhölje i återvinningsbar plast. Den är utvecklad för att klara av att träd faller på ledningarna, utan avbrott som följd, förklarar Ola Andersson, chef Anläggning på Linde energi.

- Det handlar mer om fallhöjd än storleken på trädet. Om ett ganska stort träd som står nära ledningsgatan skulle lägga sig över ledningen, klarar BLL-linan tyngden utan att området blir strömlöst, fortsätter Ola Andersson.

    Att Linde energi förstärker ledningsnätet kring Sverkesta är i sig en insats med ett större perspektiv.

    - Vi arbetar långsiktigt med att väder- och framtidssäkra elnätet. Det här projektet är i sin tur sammankopplat med andra projekt i och omkring såväl Frövi och Fellingsbro som Rockhammar. Alla insatser vi gör hänger förr eller senare ihop med varandra och bidrar till att våra kunder får ett stabilare elnät med färre strömavbrott, avslutar Ola Andersson.

    I samband med bytet av ledningslina passar Linde energi på att utföra andra förbättringsåtgärder, som exempelvis att byta isolatorer, spännlinhållare och ett par utdömda ledningsstolpar.

    Arbetet väntas vara klart i maj 2022.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Linde energi erbjuder energi för ljus, kraft och värme till Bergslagen. Med hållbara lösningar och personlig närvaro ger vi våra kunder den bästa servicen. Vi ägs av Lindesbergs kommun och är närmare 50 medarbetare. 

    Som energiproducent har vi ett större ansvar än att enbart leverera el och värme till bostäder, företag och samhällsfunktioner. Det  handlar om hur vi hanterar vår produktion och vilka värderingar som styr oss framåt. Därför är vi stolta över att all vår el är 100 % förnybar.

    Idag har vi fem egna vattenkraftverk och Örebro läns största markförlagda solpark. Vi satsar på ny teknik och smarta initiativ för att ständigt minska vår klimatpåverkan. På så vis skapar vi hållbara lösningar för att alla ska kunna leva, jobba och utvecklas i Bergslagen. Idag och imorgon.

    Kontakter

    Simon Tullstedt

    Presskontakt Marknads- och kommunkationschef Kommunikation 0581-88712

    Relaterat innehåll